همزمان با آغاز فصول گرم سال فعالیت انگلها افزایش پیدا می کند.
به گزارش پایگاه خبری بوئین امروز ، معاون اداره دامپزشکی بوئین زهرا با اعلام این خبر گفت: با توجه به شروع فصول گرم سال و افزایش نسبی رطوبت هوا که باعث افزایش فعالیت انگل‌ها می‌شود، احتمال انتقال برخی بیماری‌ها مانند تیلریوز (زردی)، بابزیوز (خون شاش)، هیداتیدوز (کیست‌های انگلی)، کپلک و نیز بیماری‌های مشترک انسان و دام از قبیل تب خونریزی‌ دهنده کریمه کنگووجود دارد.
 شیوع بیماری های انگلی و خطرناک همزمان با آغاز فصل گرم
دکتر عباس یوسفی همچنین ضمن بیان اهمیت بیماری تب خونریزی‌ دهنده کریمه کنگو، از شهروندان خواست با کارشناسان و بازرسان اداره دامپزشکی شهرستان بوئین زهرا همکاری نموده و از خرید و مصرف گوشت فاقد مهر دامپزشکی خودداری کنند.
 دکتر یوسفی تصریح کرد : با توجه به اینکه این بیماری‌ علایم مشخصی در دام ندارد و تماس انسان با خون و بافت‌های آلوده دام‌ها برای انسان بیماری‌زا می‌باشد، لذا باید گوشت و آلایش خوراکی از قبیل کبد و قلب را پیش از مصرف به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند که این روند بر روی گوشتهای تولید شده در کشتارگاه انجام گرفته است .
 یوسفی در ادامه بر اهمیت تهیه گوشت و فرآورده‌های خام دامی از مراکز مجاز تاکید کرد و افزود: ویروس عامل این بیماری در اثر سرما از بین می رود ، لذا با توجه به دستورات سازمان دامپزشکی ، شرایط کشتار بهداشتی در کشتارگاه ها فراهم شده است و کلیه آلایشات کشتارشده بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در سردخانه به دست مصرف کنندگان می رسد، با این وجود علاوه بر رعایت موارد یاد شده، لازم است تا مصرف کنندگان در صورت تماس با گوشت و سایر آلایشات دامی ، نسبت به شستشوی دستها با مواد پاک کننده مناسب اقدام نمایند.
دکتر یوسفی از دامداران درخواست نمود جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های مشترک بین انسان ودام ضمن رعایت اصول ضدعفونی و سمپاشی واحدهای دامداری، واکسیناسیون و درمان‌های ضدانگلی را انجام دهند. همچنین وی از عموم مردم خواست در صورت مشاهده‌ی ذبح دام در سطح شهر و معابر، با ارسال پیامک به سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۵۱۲ و یا تماس با شماره ۱۵۱۲ ، مراتب را به اداره دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد